31-01-2015: Jantien, jongere bij Iemand Thuis, en Rob, met wie zij wekelijks wandelt, staan in het NRC!

nrc iemand thuis

12-01-2015: Iemand Thuis organiseert een klassiek concert!

Op 16 januari bent u van harte welkom in Vondelstede. Hier zullen Rosa en Juliana, studenten van het Conservatorium Amsterdam, een aantal klassieke stukken voor u spelen. De aanvang is om 10.45 en het concert begint om 11.00. Hopelijk tot dan!

Datum? 16 januari
Tijd? 11.00-11.45
Adres? Vondelstede, Anna van den Vondelstraat 30 Amsterdam

 

30-10-2014: 13 november opnieuw diner georganiseerd door Iemand Thuis

 iemandthuisDiner

 

10-09-2014: Iemand Thuis te gast bij ASN live in Zwolle

Dinsdag 9 september was Iemand thuis te gast bij de live talkshow van de ASN bank. ASN live is een bijeenkomst met klanten van ASN bank en anderen die geïnteresseerd zijn in een duurzame samenleving. Er waren verschillende sprekers uitgenodigd om te vertellen op welke manier zij actief zijn om de samenleving duurzamer te maken.

asn live

Iemand Thuis was uitgenodigd om te vertellen over hoe je als jonge ondernemer maatschappelijke problemen aan kunt pakken en je op die manier in kunt bijdragen aan een duurzame samenleving.  Elisha heeft onder andere verteld hoe het idee van Iemand Thuis is ontstaan, over eenzaamheid bij ouderen en wat Iemand Thuis aan dit probleem doet.

ASN_Live_zwolle00064

Via de link kan je het verslag lezen van de avond

https://morgen-vandaag.nl/evenementen/asn-live-zwolle 

 

18-08-2014: Aanstaande donderdag diner voor ouderen door jongeren

Op donderdag 21 augustus organiseren de jongeren van Iemand Thuis een diner voor ouderen in Huis van de Wijk de Pijp in de Tweede van der Helststraat 66 in Amsterdam.

De enthousiaste jongeren van Iemand Thuis zullen een pesto risotto bereiden met gegrilde groente en als dessert apple crumble met kaneel ijs. Deze gerechten zullen we gezamenlijk opeten.

Eet u mee? Aanmelden kan bij Elisha via 020-2600062 of info@iemandthuis.nl. Het is mogelijk (te voet of met de rolstoel) opgehaald te worden door een van de jongeren.
Kosten voor het diner? € 3.

10462499_298919690287284_4298400688415223335_n

01-08-2014: Iemand Thuis op Radio 2 in het programma 'Hemelbestormers'

Iemand Thuis is op de radio geweest. Hieronder kunt u het interview met oprichtster Channah terug luisteren. Ze vertelt onder andere hoe ze op het idee van Iemand Thuis is gekomen en wat Iemand Thuis doet.

 

 

04-06-2014: Deze maand twee diners voor ouderen door jongeren!

Op maandag 16 juni organiseren de jongeren van Iemand Thuis een diner voor ouderen in The Shelf op het Ernest Staesplein 41 in Amsterdam.

Vijf enthousiaste jongeren van Iemand Thuis zullen een vegetarische groentecurry met ei bereiden en als dessert rabarbercompote met hangop. Deze gerechten zullen we gezamenlijk opeten in The Shelf.

Eet u mee? Aanmelden kan bij Channah via 020-2600062 of info@iemandthuis.nl. Het is mogelijk (te voet of met de rolstoel) opgehaald te worden door een van de jongeren.
Kosten voor het diner? € 3.

Op woensdag 18 juni organiseren de jongeren van Iemand Thuis een diner voor ouderen in buurthuis De Witte Boei op de Kleine Wittenburgerstraat 201 in Amsterdam.

Vijf enthousiaste jongeren van Iemand Thuis zullen een vegetarisch 3-gangen diner bereiden, waarna we deze gezamenlijk op zullen eten in De Witte Boei. Het belooft een feestelijke en gezellige avond te worden!

Eet u mee? Aanmelden kan bij Channah via 020-2600062 of info@iemandthuis.nl. Het is mogelijk (te voet of met de rolstoel) opgehaald te worden door een van de jongeren.
Kosten voor het diner? € 4.

 

nieuwsbericht stadskrant

28-04-2014: Iemand Thuis in de stadskrant van Amsterdam Centrum!

nieuwsbericht stadskrant

29-03-2014: Snuffelmarkt van 22 maart groot succes!

De Snuffelmarkt van zaterdag 22 maart in buurthuis Het Claverhuis in Amsterdam Centrum was een groot succes. Thuisafgehaald was aanwezig met overheerlijke hapjes en jongeren van Iemand Thuis waren aanwezig voor het geven van computer- en iPad-les (zie foto). Ook verkochten buurtbewoners diverse spulletjes.

IT en Thuisafgehaald succes

 

25-05-2014: Stagair gezocht

 Ben jij, of ken jij iemand, op zoek naar een leerzame en uitdagende stage?

Iemand Thuis is op zoek naar een enthousiaste, maatschappelijk betrokken stagiair! Als stagiair bij Iemand Thuis zal je ondersteuning bieden bij alles wat er komt kijken bij een startup. Potentiële klanten (ook telefonisch) benaderen, persberichten schrijven, jongeren aansturen en het bijhouden van de Facebook- en Twitterpagina. Ook zal je helpen bij het bedenken en organiseren van gratis evenementen om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.

Woon jij in Amsterdam en heb je interesse in deze functie? Neem contact op via info@iemandthuis.nl.

Vergoeding en aantal dagen in overleg. Voorkeur voor stagiair die twee of drie hele dagen per week beschikbaar is.

 

 

19-01-2014: Iemand Thuis 22 maart 2014 op de Snuffelmarkt in het Claverhuis

Op 22 maart 2014 sluiten Iemand Thuis en Thuisafgehaald aan bij de snuffelmarkt van buurthuis het Claverhuis in Amsterdam centrum (Elandsgracht 70). Naast zoals gewoonlijk de kraampjes waar buurtbewoners van alles zullen verkopen, zijn er dit keer ook vertegenwoordigers van Thuisafgehaald en Iemand Thuis aanwezig om u kennis te laten maken met deze buurtinitiatieven.

Jongeren van Iemand Thuis kunnen u ter plekke gratis computerles geven of u leren Skypen, whatsappen of mailen, terwijl de ‘thuiskoks’ van Thuisafgehaald overheerlijke hapjes verzorgen.

 

29-01-2014: Iemand Thuis-activiteit in Amsterdam Centrum in maart

In maart organiseert Iemand Thuis haar eerste activiteit in Amsterdam Centrum voor buurtbewoners!

Er zal worden gekookt, muziek gemaakt, er zal computerhulp worden aangeboden en er zullen kraampjes voor en door buurtbewoners staan.

Binnen drie weken zal er meer bekend worden over waar en wanneer deze (gratis) activiteit plaatsvindt.

Kijk op www.iemandthuis.nl of www.facebook.com/iemandthuis om op de hoogte te blijven.