Informatie voor mantelzorgers

Via Iemand Thuis huurt u gemakkelijk een jongere (student/pas-afgestudeerde) in om bij uw dierbare langs te gaan voor hulp en klusjes in het huishouden, maar ook juist voor de gezelligheid. Alle jongeren in het bestand van Iemand Thuis zijn gescreend op hun sociale vaardigheden. Zij geven voorkeur aan bijverdienen met een sociaal gezicht.

Jongeren van Iemand Thuis komen muziek maken, voorlezen, leren uw dierbare whatsappen, e-mailen en skypen, gaan mee wandelen, gaan mee naar het museum/de film/een concert, maar helpen ook bij praktische zaken, zoals het doen van boodschappen, koken, schoonmaken, gras maaien, administratie en het naar de dokter gaan.

De jongeren van Iemand Thuis kunnen uw dierbare ook -als het openbaar vervoer niet de voorkeur heeft- in zijn/haar auto of in een gehuurde auto vervoeren om bijvoorbeeld naar de kapper of naar doktersafspraken te gaan.

Hoe werkt het?

Stap 1: Inschrijven bij Iemand Thuis

Word abonnee van Iemand Thuis. U kunt u inschrijven via de website of telefonisch.

Inschrijven is nu tijdelijk gratis. 

Stap 2: Kennismaken

Iemand Thuis zoekt een geschikte jongere op basis van wederzijdse interesses en wensen. Ook gaat de voorkeur uit naar een jongere uit de buurt.

Zodra wij een geschikte jongere hebben gevonden, nemen wij contact met u op. U ontvangt de contactgegevens van de jongere om een kennismakingsgesprek te plannen.

  

Inschrijven »

Stap 3: De jongere komt langs

Als de kennismaking goed verlopen is, dan komt de jongere vaker bij uw dierbare op bezoek. Dit kan meerdere keren per week zijn, maar ook een keer per maand.

Wanneer de jongere langskomt, betaalt u of uw dierbare hem/haar €10,- per uur uit. Dit valt onder de regeling Dienstverlening aan Huis. Het minimumbedrag voor een bezoek is €20,- (=2uur).