Informatie voor hulpvragers

Via Iemand Thuis huurt u gemakkelijk een jongere (student/pas-afgestudeerde) uit uw buurt in voor hulp en klusjes in het huishouden, maar ook juist voor de gezelligheid. Alle jongeren in het bestand van Iemand Thuis zijn gescreend op hun sociale vaardigheden. Zij geven voorkeur aan bijverdienen met een sociaal gezicht.

Jongeren van Iemand Thuis komen muziek maken, voorlezen, helpen met de computer/iPad/telefoon, gaan mee wandelen, gaan mee naar het museum/de film/een concert, maar helpen ook bij praktische zaken, zoals het doen van boodschappen, koken, schoonmaken, gras maaien, uw administratie en het naar de dokter gaan.

Onze jongeren kunnen u ook in uw auto of in een gehuurde auto vervoeren of kunnen samen met u met het openbaar vervoer op stap.

Hoe werkt het?

Stap 1: Inschrijven bij Iemand Thuis

Word abonnee van Iemand Thuis. U kunt u inschrijven via de website of telefonisch.

Inschrijven is nu tijdelijk gratis. 

Stap 2: Kennismaken

Iemand Thuis zoekt een geschikte jongere op basis van wederzijdse interesses en wensen. Ook gaat de voorkeur uit naar een jongere uit de buurt.

Zodra wij een geschikte jongere hebben gevonden, nemen wij contact met u op. U ontvangt de contactgegevens van de jongere om een kennismakingsgesprek te plannen.

 

Inschrijven »

inschrijven-tijdelijk-gratisStap 3: De jongere komt bij u langs

Als de kennismaking naar wens verlopen is, dan komt de jongere vaker bij u op bezoek. Dit kan meerdere keren per week zijn, maar ook een keer per maand.

Wanneer de jongere langskomt, betaalt u hem/haar zelf €10,- per uur uit. Dit valt onder de regeling Dienstverlening aan Huis. Het minimumbedrag voor een bezoek is €20,- (=2uur).